Het gras bij de buren…….

Als u uw kennis wilt verdiepen of voor het eerst wil opdoen, staan talloze boeken, films, documentaires, tijdschriften en publicaties tot uw beschikking. Hieronder geven wij een willekeurige opsomming van informatiekanalen. U hoeft alleen maar op het desbetreffende logo te klikken en alle informatie is ter beschikking.

Herberg Arnhem organiseert 5 keer per jaar korte presentaties over ‘actuele’ historische zaken.

Archeohotspot-Arnhem is een plaats waar archeologie in Arnhem en archeologie uitgevoerd door verschillende instanties centraal staat.

ArcheoAcademy een interessante reeks on-line lezingen over Arnhem en Gelderland

Mijn Gelderland Archeologie De Gelderse bodem is rijk aan schatten uit een ver verleden.

Gelderland Archeologie Hieronder vind je alle berichten over dit trefwoord. Met de filters kun je een selectie maken.

Gelderland in kaart Historisch landschap, historische stedenbouw en archeologie op de website van Erfgoed Gelderland.

Erfgoed Gelderland streeft ernaar om partijen die zich bezighouden met archeologie bij elkaar te brengen en zo archeologie meer onder de aandacht te brengen bij het Gelderse publiek.

Stichting Romeinse Limes Nederland wil de fascinerende geschiedenis van de Romeinse limes breed toegankelijk maken.

Historiek De limes in Gelderland

Portable Antiquities of the Netherlands. Welkom bij PAN-project. Kijk mee met verzamelaars van Nederlandse bodemvondsten.

Actueel Hoogtebestand Nederland Alle hoogte gegevens inclusief Lidar van achter je bureau te bekijken.

Bone-info van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Dit is een bestand dat kan worden gedownload voor het identificeren van beenderen.

Naturalis Biodiversity Centre. Welk bot heb ik gevonden?

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

PDOK. Heel veel kaartmateriaal. Machtig interessant. Bijvoorbeeld GIS, staat voor geografisch informatiesysteem. Een GIS maakt het mogelijk om diverse gegevens (data) te beheren, analyseren en te delen met anderen.

Nationaal Archief.

Gelders Archief.

Delpher, Krantenarchief. Bladeren door 2 miljoen kranten vanaf 1619 tot 1995, 500.000 tijdschriften en 200.000 historische boeken. Zoeken naar dat ene artikel of verhaal.

Wie was wie…. Iedereen heeft een geschiedenis.

Dans Data Station Archaeology. Dit is misschien de moeilijkste website om te bezoeken. Hier vindt u alle archeologische rapporten die in Nederland zijn gemaakt. Veel zijn zonder inloggen in te zien en te downloaden. Hier kan je echt een regenachtige zondagmiddag doorbrengen…

SOB Research heeft sinds 1997 meer dan 1600 archeologische onderzoeken uitgevoerd. De rapporten van de onderzoeken zijn terug te vinden op een interactieve landkaart die heel prettig werkt.

YouTube, dit mag eigenlijk niet ontbreken……Time Team.

Erfgoed Atlas, wederom te vinden op de site van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Heerlijk rondstruinen op de kaart van Nederland….

DINOloket Iedereen die geïnteresseerd is in de ondergrond, kan op DINOloket van TNO, Geologische Dienst Nederland, gegevens van de ondergrond bekijken en aanvragen.

HisGis Nog meer kaartmateriaal, uitsluitend van de provincie Gelderland. Het
biedt de oudste kadastrale kaart van 1832 met bijbehorende eigenaars- en
perceelgegevens in digitale vorm. Gegevens over totaal 185 kadastrale gemeenten met circa 480.000 percelen en 80.000 gebouwen, allemaal opgemeten in de periode 1811-1832.